Ympäristöterveydenhuolto

Ympäristöterveydenhuolto

Sastamalan seudun sosiaali- ja terveyspalvelut - ympäristöterveydenhuolto huolehtii Sastamalan, Punkalaitumen, Ikaalisten, Parkanon ja Kihniön alueilla ympäristöterveydenhuollon yleisestä terveysvalvonnasta, eläinlääkintähuollosta ja eläinsuojelusta.

Eläinlääkintähuolto hoidetaan alueellisesti Sastamalan kaupungin toimesta. Kihniössä toimii eläinlääkärin vastaanotto.

Eläinlääkärin puhelintunti arkisin klo 8-9 neuvonta ja ajanvaraus Puhelin 044 754 1417

Käyntiosoite, Kihniön toimipiste

Kihniöntie 71, 39820 Kihniö

Eläinlääkäripalveluihin kuuluvat eläimen terveydentilan ja sairauksien toteaminen ja hoito sekä eläinlääkinnällisten todistusten antaminen. Palveluihin kuuluu myös eläinten terveyden ja hyvinvoinnin ylläpito, ennaltaehkäisevä terveydenhuolto ja tarvittaessa eläimen lopetus.

Eläinlääkäripäivystys on tarkoitettu kiireellisiä sairaustapauksia varten. Eläinlääkäripäivystys on vaihdellen Parkanossa, Kihniössä ja Ikaalisissa.

Eläinlääkäreiden maksullinen päivystysnumero on 0600 13590. Soittaminen maksaa 2 €/minuutti + pvm/mpm ja se on käytössä vain päivystysaikoina. Päivystysajat ovat arkisin klo 15–07 ja viikonloppuisin alkaa perjantaina klo 15 ja päättyy maanantaina klo 7. Juhlapyhinä päivystys alkaa pyhää edeltävänä arkipäivänä klo 15 ja päättyy pyhää seuraavana arkipäivänä klo 7.

Valvontaeläinlääkäri hoitaa eläinsuojeluasioita Ikaalissa, Parkanossa ja Kihniössä.

Valvontaeläinlääkäri

puh. 040 510 9694

Yleinen terveysvalvonta

Löytöeläimet