AJANKOHTAISTA

AJANKOHTAISTA

Poikkeuksia kirjaston kevään 2024 asiakaspalveluaikoihin

Kirjaston asiakaspalvelu on suljettu viitenä keskiviikkona kevään aikana. Päivät ovat:

  • 6.3.
  • 13.3.
  • 10.4.
  • 24.4.
  • 29.5.

Omatoimikirjasto on kyseisinä keskiviikkoina auki normaalisti klo 7-21. Jos omatoimikirjaston käyttö ei ole vielä tuttua, kysy rohkeasti henkilökunnalta opastusta asiakaspalveluaikoina. Jos sinulla ei vielä ole sisäänkirjautumiseen tarvittavaa pin-koodia, saat sen kirjastosta. Tervetuloa kirjastoon!


Lukupiiri kokoontuu taas torstaina 14. maaliskuuta klo 19. Luettavana kirjana on Mikael Niemen Karhun keitto. Tervetuloa!


Seuraava kirjoittajapiiri torstaina 14. maaliskuuta klo 19. Tervetuloa kaikki, jotka haluavat kirjoittaa ja tavata muita kirjoittamisesta innostuneita. Aiempaa kokemusta tai edes ideoita ei tarvita!


Mirja Jyskä ja muita taidepiiriläisiä - Aurinkomaalarit-ryhmän maalauksia -näyttely kirjastossa 23. tammikuuta alkaen. Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn!


Lehtien poistomyynti alkaa Lainan päivänä 8. helmikuuta klo 13. Lehtiä myydään kahden euron nipuissa tai 0,20 euroa/kappale. Tervetuloa ostoksille!


Lukupiiri kokoontuu taas torstaina 15. helmikuuta klo 19. Luettavana kirjana on Jhumpa Lahirin Tämä siunattu kotini. Tervetuloa!


Seuraava kirjoittajapiiri torstaina 22. helmikuuta klo 19. Tervetuloa kaikki, jotka haluavat kirjoittaa ja tavata muita kirjoittamisesta innostuneita. Aiempaa kokemusta tai edes ideoita ei tarvita!


Kirjastossamme on nyt mahdollista lainata talviurheiluvälineitä, kuten lumikenkiä, liukulumikenkiä ja ahkioita. Laina-aika on viikko ja lainaus ja palautus Kihniön kirjastosta kirjaston asiakaspalveluaikoina. Tervetuloa lainaamaan!


Kihniön kunnankirjaston tutkijanhuonetta on mahdollista varata opiskeluun, etätyöhön, sukututkimukseen. Varaus mahdollista nyt myös omatoimiajalle. Tilassa tietokone, tulostusmahdollisuus ja ilmainen, langaton wifi-verkko. Varaukset ja tiedustelut kirjaston asiakaspalvelusta palveluaikoina puh. 044 7541247.


PIKI-verkkokirjasto palvelee osoitteessa piki.fi. Siellä voit muun muassa uusia lainoja, varata aineistoa ja maksaa kirjastomaksuja. Myös sähköinen kirjastokortti löytyy verkkokirjastosta. Voit kysyä lisää verkkokirjastosta kirjastomme henkilökunnalta.


Kirjastokortin sähköinen hakemus. Voit hakea kirjastokorttia sähköisesti kirjastokorttihakemuslomakkeella. Lomakkeella on käytössä vahva tunnistautuminen. Valmiin kortin voit noutaa mistä tahansa PIKI-kirjastosta kolmen arkipäivän kuluttua. Ota henkilöllisyystodistus mukaan.


PressReader-lehtipalvelu on nyt kaikkien PIKI-kirjastojen asiakkaiden käytössä sekä kotona että kirjastoissa. Palvelu sisältää pääosin ulkomaisia aikakaus- ja sanomalehtiä. Valikoima on kattava: englanninkielisessä palvelussa on lehtiä 150 maasta, 65 eri kielellä.

Kirjaudu PressReaderiin PIKI-kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla. Voit lukea lehtiä joko suoraan selaimessa Pressreader tai erillisellä mobiilisovelluksella. Sovelluksen voit ladata laitteesi sovelluskaupasta. Lue lisää PIKI-verkkokirjastosta PIKI.

Muistatahan vielä, että kirjaston asiakaskoneilla voit lukea ePress palvelussa kotimaisia paikallis- ja maakuntalehtiä (mm. Hesari, Turun Sanomat, Kankaanpään seutu) sekä eMagz palvelussa monia aikakauslehtiä (mm. Seura, Apu Seiska).

Kysy rohkeasti digilehti- ja e-aineistopalveluista kirjaston henkilökunnalta!


Kirjastossa on mahdollista vierailla myös asiakaspalveluajan ulkopuolella omatoimiaukioloaikoina. Omatoimikirjasto on avoinna sunnuntaista torstaihin klo 7-21 ja perjantaina & lauantaina klo 7-18. Omatoimiaikojen käyttösäännöt löytyvät pdf-muodossa kirjaston etusivulta https://www.kihnio.fi/kirjasto. Opastusta omatoimikäyttöön saa henkilökunnalta asiakaspalveluaikoina.


Kirjastokino-palvelu on poistunut käytöstä. Sen tilalle on tulossa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana uusi Cineast-palvelu, jossa on mahdollista lainata 4 elokuvaa/asiakas kuukaudessa.


Tervetuloa kirjastoon <3
Liitteet