AJANKOHTAISTA

AJANKOHTAISTA

Juhannusviikon torstaina 20.6. kirjaston asiakaspalvelu on poikkeuksellisesti avoinna klo 10-15. Juhannuspäivänä 21.6. asiakaspalvelu on suljettu.

Omatoimikirjasto on avoinna normaalisti su-to 7-21, pe ja la 7-18.

Tervetuloa kirjastoon <3


Lukupiiri kirjastossa torstaina 27. kesäkuuta klo 19. Luettavana kirjana Valerie Perrinin Vettä kukille. Kahvitarjoilu, tervetuloa!


Nyt on mahdollisuus päästä vaikuttamaan kirjaston lehtivalikoimaan vastaamalla kyselyyn.

Kysely löytyy myös paperisena kirjastosta.

https://forms.office.com/e/fJgujH2uri

Kyselyn on laatinut kirjastossa harjoittelussa ollut Saskyn Ikaalisten kauppaoppilaitoksen merkonomiopiskelija.


Kirjastoon on hankittu asiakkaiden käyttöön ps4-konsoli. Se on käytössä asiakaspalveluaikoina. Tule pelaamaan yksin tai kaveriporukalla! Lisätietoa asiakaspalvelusta.


Lainattavat urheiluvälineet ovat päivittyneet kesäaikaan, nyt saatavilla potkulautoja & kypäriä ja tennismailoja & -palloja. Kesäpyörät tulevat kesäkuun alkupuolella. Laina-aika on viikko ja lainaus ja palautus Kihniön kirjastosta kirjaston asiakaspalveluaikoina. Tervetuloa lainaamaan!


Kirjastossa voi asioida myös asiakaspalveluajan ulkopuolella omatoimiaukioloaikoina. Omatoimikirjasto on avoinna sunnuntaista torstaihin klo 7-21 ja perjantaina & lauantaina klo 7-18. Omatoimiaikojen käyttösäännöt löytyvät pdf-muodossa kirjaston etusivulta https://www.kihnio.fi/kirjasto. Henkilökunnalta voi kysyä neuvoa omatoimikäyttöön liittyen asiakaspalveluaikoina.


Kihniön kunnankirjaston tutkijanhuonetta on mahdollista varata opiskeluun, etätyöhön, sukututkimukseen. Varauksen voi tehdä myös omatoimiajalle. Tilassa tietokone, tulostusmahdollisuus ja ilmainen, langaton wifi-verkko. Varaukset ja tiedustelut kirjaston asiakaspalvelusta palveluaikoina puh. 044 7541247.


PIKI-verkkokirjasto palvelee osoitteessa piki.fi. Siellä voit muun muassa uusia lainoja, varata aineistoa ja maksaa kirjastomaksuja. Myös sähköinen kirjastokortti löytyy verkkokirjastosta. Voit kysyä lisää verkkokirjastosta kirjastomme henkilökunnalta.


Kirjastokortin sähköinen hakemus. Voit hakea kirjastokorttia sähköisesti kirjastokorttihakemuslomakkeella. Lomakkeella on käytössä vahva tunnistautuminen. Valmiin kortin voit noutaa mistä tahansa PIKI-kirjastosta kolmen arkipäivän kuluttua. Ota henkilöllisyystodistus mukaan.


PIKI-kirjastojen asiakkaiden käytössä on paljon erilaisia e-aineistoja, joista suurinta osaa voi käyttää myös kotona. Palvelun kohdalla on erikseen mainittu, jos etäkäyttömahdollisuutta ei ole. Tarkemmat ohjeet e-aineistojen käyttöön löydät PIKI-verkkokirjaston Ohjeet-sivulta.

Tällä hetkellä asiakkaiden käytössä on kotimaisia sanomalehtiä tarjoava ePress, suomalaisia tiedelehtiä tarjoava Journal.fi, vanhaa lehtiaineistoa tarjoava Kansalliskirjaston Digitoidut historialliset lehdet ja ulkomaisia e-lehtiä tarjoava Pressreader. Prenaxin kotimaiset aikakauslehdet ovat käytettävissä kesäkuulle 2024 saakka.

Elokuvia ja videoita tarjoavat Cineast.fi, medici.tv ja Elonet. Naxos tarjoaa musiikkia eri kulttuureista ja Rockway soittamisen ja laulamisen verkkokursseja.

E-kirjoja, äänikirjoja ja digilehtiä löytyy kuntien yhteisestä E-kirjastosta, johon pääsee sovelluskaupasta ladattavan sovelluksen kautta. Palveluun rekisteröidytään ensimmäisellä kerralla vahvan tunnistautumisen kautta. Kysy neuvoa kirjastosta tarvittaessa! Overdrive on käytössä elokuun 2024 loppuun saakka ja Ellibsissä on käytössä aineistoa niin kauan kuin aiemmin ostetut lisenssit ovat voimassa.


Tervetuloa kirjastoon <3
Liitteet