Mökkiläiset

Mökkiläiset

Mökillä Kihniössä on mukava rentoutua, lomailla ja irrottautua arjen ympyröistä. Kihniössä on noin 600 ulkopaikkakuntalaisten omistamaa loma-asuntoa. Tervetuloa mökille Kihniöön!

Etsitkö mökkiä Kihniöstä? Myytävät loma-asunnot Kihniössä (Etuovi ja Oikotie)

Kihniön kausiasukkaat ry.

Yhdistyksen tarkoituksena on koota yhteen alueemme kausiasukkaat. Yhdessä voimme vaikuttaa paikallisesti mm. kunnan elinvoimaan, kaavoitukseen, ympäristöön, turvallisuuteen sekä asumisviihtyvyyteen. Tehdään meidän kunnasta paras mahdollinen paikka asua myös kausiasukkaille!

Voit lähettää sähköpostia kausiasukkaat@kihnio.fi

Hätätilanne mökillä

Selvitä mökin tai loma-asunnon osoite- ja koordinaattitiedot, jotta osaat kertoa ne hätätilanteessa. Lisätiedot hätätilanteissa toimimisesta: Hätäkeskuslaitos.

Nuohous mökillä

Pelastuslaki edellyttää, että vapaa-ajan asunnot nuohotaan kolmen vuoden välein. Työn saa tehdä vain pelastuslaitoksen valitsema, tutkinnon suorittanut ammattinuohooja. Milloin mökillänne kävi nuohooja? Ota yhteys nuohoojaan. Kihniön kunta kuuluu Pirkanmaan pelastuslaitoksen toimialueeseen muiden Pirkanmaan kuntien ja kaupunkien kanssa.

Jätehuolto mökillä

Kihniön alueella on ympärivuotisia jätekeräyspisteitä. Aluekeräyspisteissä vastaanotetaan vapaa-ajan asutuksen poltettavaa jätettä eli roskapussi tiskipöydän alta. Muista lajitella pois kierrätettävät ja vaaralliset jätteet. Palvelusta laskutetaan kausimaksu tai vuosimaksu. Lisätiedot: Etappi

Jos kesämökiltä tulee suurempaa jätettä (esim. rakennusjätteet, kodinkoneet ja huonekalut), ne toimitetaan jäteasemalle. Lisätiedot: Etappi

Muistathan tyhjennyttää kesämökin saostussäiliön kerran vuodessa!

Mökin jätevesijärjestelmä

Muista hakea toimenpidelupa kunnan rakennustarkastajalta, jos olet rakentamassa tai muuttamassa mökin jätevesijärjestelmää. Jätevesien käsittely vapa-ajan asunnoissa, lue lisää.

Mistä mökkitalkkari tai korjausapua Kihniössä?

Kihniön ja Parkanon yritysluettelot
Elinkeinoyhtiö Kehitys-Parkki Oy ylläpitää niin kauppojen kuin talonmiespalveluja tarjoavien yritysten yhteystiedot.

Tie mökille

Tiehallinnon teille täytyy hakea liittymälupa Tiehallinnosta. Liittymän rakentaminen kuuluu rakennushankkeeseen ryhtyvälle. Muista varmistaa, että rumpuputken halkaisijan on hyvä olla 400 mm.

Tontille mökki

Kunnaninsinööri merkitsee rakennuksen paikan. Voit tilata rakennuksen paikan merkitsemisen, kunhan rakennusvalvonta on myöntänyt rakennusluvan ja hyväksynyt vastaavan työnjohtajan.

Tekemistä mökkiläisille

Kihniöstä ei ole kovin pitkä matka "maailmalle": jäähallit, uimahallit, kansallispuistot, kylpylä, elokuvat ja monta muuta mielenkiintoista asiaa löytyy naapurikunnista 0,5-1 tunnin ajomatkan päässä.

Luontoretken alkupiste luontoon.fi

Kihniön kirjasto

Elämää mökillä

Ympäristöhallinnon sivustolla on monenmoista asiaa mm. juomavedestä, jätteistä, kasveista ja kasvimaasta, järvien pintälämpötiloista, retkeilystä, veneilystä, kalastuksesta ja mökin varustamisesta talven varalle.

Lisätiedot: Vapaa-aika ja harrastukset Kihniössä

thumbnail_image

Avainsanat