Asiointi kirjastossa

Asiointi kirjastossa

Kirjaston palvelut

Kirjastopalvelut ovat osa kunnan tarjoamia peruspalveluja. Kirjastolain mukaan "Yleisten kirjastojen kirjasto- ja tietopalvelujen tavoitteena on edistää väestön yhtäläisiä mahdollisuuksia sivistykseen, kirjallisuuden ja taiteen harrastukseen, jatkuvaan tietojen, taitojen ja kansalaisvalmiuksien kehittämiseen, kansainvälistymiseen sekä elinikäiseen oppimiseen. Kirjastotoiminnan tavoitteena on edistää myös virtuaalisen ja vuorovaikutteisten verkkopalvelujen ja niiden sivistyksellisten sisältöjen kehittämistä".

Voit myös

- lukea lehtiä
- käyttää internetiä
- nauttia vaihtuvista näyttelyistä (näyttelytilaa voi varata maksutta)

- varata tutkijanhuonetta mm. opiskeluun, etätyöhön, sukututkimukseen. Varaus mahdollista myös omatoimiajalle. Tilassa tietokone, tulostusmahdollisuus ja ilmainen, langaton wifi-verkko. Varaukset ja tiedustelut kirjaston asiakaspalvelusta palveluaikoina puh. 044 7541247.Tutkijanhuoneen tietokoneen varauksen voit tehdä kirjastokortilla ja tunnusluvulla seuraavasta linkistä: Tietokoneen varaus/ebooking

- osallistua tapahtumiin
- käyttää maksullista kaukopalvelua

Internet

Yleisölle on varattu kolme asiakaspäätettä. joissa on internetyhteys. Päätteille voi varata käyttöaikaa numerosta 044 7541247

Lisäksi yksi tietokone aineiston selaamiseen verkkokirjastossa.

Kirjastossa voi käyttää ilmaista, langatonta wifi-nettiyhteyttä.

Muut palvelut

Kirjasto toimittaa siirtokokoelmaa ikäihmisten päivätoimintaan, Lähitorille ja Suutarin Pihlajan palveluasumisyksikköön. Koululaisille ja muille ryhmille annetaan kirjastonkäytön opetusta sopimuksen mukaan. Koululaisilla on välituntivuoroja.

Näyttelytilaa voi varata veloituksetta puh. 044 7541247

Kirjaston palvelumaksut

Kirjastokortti

Kirjastokortin saa ilmoittamalla henkilötietonsa ja esittämällä henkilöllisyystodistuksensa. Alle 15- vuotias tarvitsee holhoojan kirjallisen suostumuksen. Kortti on henkilökohtainen ja se on esitettävä aina lainattaessa. Kortin haltija on vastuussa sillä lainatusta materiaalista.

Osoitteen ja nimenmuutokset on ilmoitettava kirjastoon, samoin kortin katoaminen.

Ensimmäinen kortti on ilmainen. Uusi kortti maksaa 2 €

Voit hakea kirjastokorttia sähköisesti kirjastokorttihakemuslomakkeella. Lomakkeella on käytössä vahva tunnistautuminen. Valmiin kortin voit noutaa mistä tahansa PIKI-kirjastosta kolmen arkipäivän kuluttua. Ota henkilöllisyystodistus mukaan.

PIKI-kirjastojen tietosuojaseloste löytyy linkistä.

Lainausoikeus

Kirjasto on avoinna kaikille. Lainausoikeus säilyy noudattamalla lainausaikoja. Lainausaikojen ylityksestä peritään myöhästymismaksu. 15 euron maksamattomista maksuista seuraa lainauskielto. Lainausoikeus palautuu maksamalla korvaukset ja palauttamalla lainat.

Laina-ajat, uusinta ja varaus

28 vrk kirjat, lehdet, kielikurssit, äänikrjat, CD-levyt

14 vrk DVD:t, Blu-ray:t, PS4-pelit

Lainat voi uusia puhelimitse puh. 044 7541247.

Lainassa olevaa aineistoa voi varata. Oman kirjaston aineiston varaaminen on maksutonta. Seutuvarausmaksu muista PIKI-kirjastoista on 2 €/laina.

Aineiston saapumisesta ilmoitetaan asiakkaalle tekstiviestillä, sähköpostilla tai kirjeellä.

Internetin kautta voi uusia lainoja ja tehdä varauksia. Tarvittavan salasanan saa kirjastosta.

Maksut

Kirjastolain mukaan kirjaston omien kokoelmien käyttö kirjastossa on maksutonta. Erityispalveluista peritään voimassa oleva maksu. Eräpäivän jälkeen palautetusta materiaalista peritään myöhästymismaksu.

Rikkoutuneesta tai kadonneesta aineistosta tulee suorittaa voimassa oleva korvaushinta tai toimittaa uusi kappale tilalle (ei koske DVD:itä).

Kirjasto ei vastaa laitteiden mahdollisesta rikkoutumisesta kirjaston tallenteita käytettäessä.

Myöhästymiskorvaukset ja muut maksut

- kirjat, lehdet ja äänitteet 0,20€/vrk, max 9,00 €
- DVD:t, Blu-ray:t,PS4-pelit 0,20 €/vrk, max. 9,00 €
- myöhästymiskorvausta ei peritä lasten- ja nuortenosaston aineistosta
- seutuvarausmaksu Pirkanmaalta 2,00 €
- uusi kirjastokortti 2,00€
- kaukolainatilausmaksu 4,00 € minkä lisäksi peritään mahdollinen lähettäjäkirjaston maksu
- huomautusmaksu 1,00 €/huomautuskirje
- laskutuslisä 5,00 €
- valokopio ja tuloste A4, 0,25 € ; A3, 0,50 €