Nuori, vastaa ja vaikuta sosiaaliturvauudistukseen!

Nuori, vastaa ja vaikuta sosiaaliturvauudistukseen!

26.9.2022

Suomessa uudistetaan parhaillaan sosiaaliturvaa. Sosiaali- ja terveysministeriö haluaa kuulla, mitä nuoret ajattelevat sosiaaliturvasta ja sen tulevaisuudesta. Sosiaali- ja terveysministeriö yhdessä kansanedustajista koostuvan sosiaaliturvakomitean kanssa kutsuvat kaikki Suomen 13–20-vuotiaat nuoret mukaan vaikuttamaan.

Nuoret pääsevät kertomaan mielipiteensä vastaamalla sähköiseen kyselyyn. Kysely on auki 31.10.2022 asti. Vastaaminen ei edellytä mitään ennakkotietoja.

Lisätietoja ja linkki kyselyyn: https://link.webropolsurveys.com/…/nuorten-kuuleminen…

Kyselyn tulokset kootaan yhteenvetoraporttiin, joka toimitetaan sosiaaliturvakomitean kansanedustajajäsenille ja muille asiantuntijoille joulukuussa. Tuloksista tiedotetaan myös sosiaaliturvauudistuksen verkkosivuilla www.stm.fi/sotunuorille. Samalta sivulta löytyy nuorille suunnattua tietoa sosiaaliturvasta.

Lisätietoa sosiaaliturvauudistuksesta: www.sosiaaliturvauudistus.fi

Suomen perustuslaissa säädetään oikeudesta sosiaaliturvaan. YK:n lapsen oikeuksien sopimuksessa muistutetaan, että oikeus sosiaaliturvaan on myös kaikilla lapsilla. Lapsen oikeuksien sopimuksen mukaan lapsilla on lisäksi oikeus tietoon ja tulla kuulluksi. Käynnissä olevalla sosiaaliturvauudistuksella on vaikutuksia lapsen oikeuksien toteutumiseen sekä pidemmän aikavälin uudistuksena myös nyt lapsuuttaan elävien tulevaisuuteen.

Kirjoittajat

Nimi Katri Toivonen
Puhelinnumero +358 400797172
Sähköposti