Haastepyöräilykampanja Vapusta 1.5 - Juhannukseen 26.6.

Haastepyöräilykampanja Vapusta 1.5 - Juhannukseen 26.6.

26.4.2022 (Muokattu 17.5.2022)

Laitetaan kaikki pyörät pyörimään

Haastepyöräily -kampanja starttaa vappuna

Sähköpyörä, maastopyörä, citypyörä, hybridipyörä, cyclocross pyörä, maantiepyörä, laatikkopyörä, tandempyörä, kickbike jne. Kaiken ikäisille ja tasoisille pyöräilijöille löytyy jonkinlainen polkupyörä omaan pyöräilyyn, joten nyt on hyvä aika ottaa pyörät esiin ja laittaa kaikki pyörät pyörimään!

Perinteinen Haastepyöräily -kampanja starttaa taas vappuna Lounaisessa-Suomessa 41 kunnan alueella ja huhtikuun ajan onkin voinut kokeilla Haastepyöräilyn ilmaista mobiilikirjausta, joka toimii älypuhelimessa ja tabletissa, sekä netissä.

  • Pyöräilyn suosio on kasvanut viime vuosina ja siitä on tullut ympärivuotinen liikunta- ja liikkumismuoto. Tämän hetken polttoaineen hinta myös kannustaa ottamaan pyörän käyttöön esimerkiksi työmatkaliikkumisessa, kertoo LiikUn terveysliikunnan kehittäjä Juha Koskelo.

Ilmainen mobiilisovellus löytyy sovelluskaupoista

Mobiilisovellus on käyttäjille ilmainen sovellus, joka kerää ja tallentaa henkilön omat pyöräilyt, sekä lähettää merkatut kilometrit suoraan Haastepyöräilysivun kuntarankingiin, josta näkee pyöräilymäärät kunnittain reaaliajassa. Kuntakisassa on nyt kolme sarjaa, alle 5000 asukkaan, yli 5000 asukkaan ja yli 10 000 asukkaan sarjat.

Mobiilisovellus löytyy nyt myös sovelluskaupoista eli Google Play ja App Store -kaupoista.

  • Mobiilisovelluksesta on tehty mahdollisimman helppo ja yksinkertainen sovellus, jota voi käyttää kaikenikäiset henkilöt. Ensimmäisellä kerralla kirjataan omat tiedot. Tämän jälkeen Haastepyöräily

kuvake tallentuu näytölle, josta pääsee tekemään jatkossa kirjaukset helposti ja nopeasti, opastaa

Juha Koskelo

Kannattaa myös seurata oman kunnan Haastepyöräilyohjeita. Osassa kunnissa on käytössä pyöräilykortti, joka toimii hyvänä vaihtoehtona, jos mobiilisovelluksen kokee haasteellisena. Myös osassa kuntia on laatikkokirjaus.

Haastepyöräily -kampanja järjestetään yhteistyössä LiikUn sekä kampanjaan osallistuvien kuntien liikuntatoimien kanssa 1.5.-26.6. ja joissakin kunnissa kampanja jatkuu elokuun loppuun asti. LiikU ja kunnat arpovat kaikkien pyöräilijöiden kesken palkintoja, kuten polkupyöriä, joista ilmoitetaan voittajille erikseen.

Tarkemmat kampanjan tiedot sekä mobiilikirjausohjeet löytyvät osoitteesta www.liiku.fi/haastepyoraily.

Kirjoittajat

Nimi Jyrki Järventausta
Tehtävänimike Vapaa-aikaohjaaja
Puhelinnumero +358 44 7541 233
Sähköposti