Koronatiedote 2.2.2022

Koronatiedote 2.2.2022

2.2.2022

Koronaepidemian huipussa on nähtävissä tasaantumista myös Pirkanmaalla. Yhteistoiminta-alueellamme Parkanossa ja Kihniössä esiintyy edelleen runsaasti koronatartuntoja. Tartuntaluvut eivät enää kerro alueen tautitilanteesta, koska testaus on kohdennettu vain sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökuntaan ja riskiryhmiin kuuluviin.

Vahva maskisuositus jatkuu Pirkanmaalla kaikissa julkisissa sisätiloissa ja joukkoliikenteessä. Koulujen maskisuositukseen ei tule muutoksia. Työpaikoille suositellaan edelleen etätyötä.

Alueellinen pandemiaohjausryhmä esitti tiistaina aluehallintovirastolle, että harrastus- ja virkistystilojen sulkua ei jatkettaisi 5.2.2022 alkaen. Ohjeistukset tarkentuvat aluehallintoviraston päätöksen jälkeen.

Ryhmä esittää aluehallintovirastolle, että 5.2. alkaen sisätiloissa voitaisiin järjestää matalan riskin yleisötilaisuuksia, joissa osallistujilla on istumapaikka. Käyttöön voitaisiin ottaa vain puolet suurimmasta istumapaikkamäärästä. Korkean riskin yleisötapahtumia sisätiloissa seisomapaikoilla ei voisi edelleenkään järjestää seuraavien kahden viikon aikana. Yksityistilaisuuksissa suositellaan enintään 10 hengen kokoontumista.

Rokotusten ottamista suositellaan edelleen vahvasti. Vapaita aikoja on varattavissa: https://kolmostienterveys.mediatri.fi/

Kirjoittajat

Nimi Kristiina Mäkelä
Tehtävänimike Talous- ja hallintojohtaja
Puhelinnumero +358 44 7541 203
Sähköposti