​Koronatiedote 4.1.2022

​Koronatiedote 4.1.2022

4.1.2022


Tartuntojen määrä on voimakkaassa nousussa koko Suomessa. Lievissä flunssanoireissa tulee jäädä kotiin toipumaan. Kotitesti on käyttökelpoinen, jos taudinkuvaan kuuluu koronaoireita.

Positiivinen kotitestitulos tulee varmistaa vielä laboratoriotestillä.

Tapahtuma- ja tilarajoituksia esitetään Pirkanmaalla jatkettaviksi pienillä lievennyksillä. Asiasta kertoi Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä eli koronanyrkki. Pirkanmaalla odotetaan aluehallintoviraston päätöstä asiasta.

Koronanyrkki esittää aluehallintovirastolle, että tapahtumarajoitukset jatkuvat sisätiloissa 8.–22. tammikuuta. Esityksen perusteella ulkotapahtumia voisi järjestää 8. tammikuuta alkaen. Koronanyrkki kuitenkin suosittelee, että ulkotapahtumissa ei olisi ruoka- tai juomatarjoilua, jotta maskeja voidaan käyttää koko tapahtuman ajan. Lisäksi koronanyrkki esittää, että Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen luokittelemat korkean ja kohtalaisen riskin harrastus- ja virkistystilat pidetään suljettuina 8.–22. tammikuuta.

Mahdollinen päätös koskee esimerkiksi kuorolaulun, sisäliikuntapuistojen, kamppailulajien sekä joukkue- ja ryhmäliikunnan tiloja. Sen sijaan vähäisen riskin tilat, kuten yksilölajien harrastustilat ja kaikki lasten ja nuorten harrastusryhmien toiminta, voisivat toimia normaalisti turva- ja hygieniavaatimukset huomioiden.

Oppilaat palaavat joululomalta kouluun ensi viikolla. Koulussa otetaan käyttöön maskit 4. luokasta ylöspäin. Maskeja käytetään myös koulukuljetuksessa.

Tällä hetkellä 3. rokotuksia annetaan 50 vuotta täyttäneille ja kaikille riskiryhmäläisille. 5–11-vuotiaiden riskiryhmään kuuluvien rokotuksiin voi varata ajan soittamalla omalle terveydenhoitajalle tai verkkoajanvarauksen kautta.

Kirjoittajat

Nimi Kristiina Mäkelä
Tehtävänimike Talous- ja hallintojohtaja
Puhelinnumero +358 44 7541 203
Sähköposti