Koronatodistus eli koronapassi Parkano-Kihniö yhteistoiminta-alueella

Koronatodistus eli koronapassi Parkano-Kihniö yhteistoiminta-alueella

16.12.2021

EU:n koronatodistus eli koronapassi koostuu kolmesta eri todistuksesta:

• todistus koronarokotuksesta, • todistus koronatestituloksesta, • todistus sairastetusta koronavirustaudista.

Suomessa koronatodistuksen saa Omakannasta. Todistuksessa on tiedot suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Koronatodistus toimii myös koronapassina.

Tallenna tai tulosta koronatodistus eli koronapassi itsellesi Omakannasta

  1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  2. Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta.
  3. Avaa koronatodistus painamalla pdf-linkkiä. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen.
  4. Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi tai muulle laitteelle. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä. Voit myös tulostaa todistuksen paperille.

Mikäli todistus ei näy Omakannassa tai et pääse kirjautumaan Omakantaan

Voit pyytää todistusta Pihlajalinna terveyssovelluksen kautta tai soittamalla 03 443 3400

Todistus postitetaan sinulle kotiin viikon sisällä tai vaihtoehtoisesti voit noutaa sen terveysasemalta potilastoimistosta viikon kuluttua yhteydenotostasi.

Yli 10-vuotiaan huoltaja ei näe lapsen todistusta Omakannassa

Alaikäinen voi itse kirjautua Omakantaan. Tällöin hänellä täytyy olla käytössään tunnistautumisväline, kuten verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Todistus on saatavilla hänelle itselleen, vaikka se ei näkyisi huoltajalle. Huomaathan, että vaikka yli 10-vuotiaan huoltaja ei näe Omakannassa lapsen koronatodistusta, se ei tarkoita, että järjestelmässä olisi virhe tai todistus ei olisi muodostunut Omakantaan.

Jos alaikäisellä ei ole omaa pääsyä Omakantaan, pyydetään huoltajaa pyytämään todistus Pihlajalinna sovelluksen kautta tai soittamalla ajanvaraukseen. Tulostamme todistuksen ja postitamme sen viikon sisällä.

Koronapassi voimassa 6 kuukautta sairastumisesta

Koronavirustaudin sairastaneilla koronapassi on voimassa 180 päivää positiivisesta koronavirusnäytteestä. EU:n koronatodistuksen saa myös silloin, kun henkilö on saanut kaksi koronavirusrokotetta tai hänellä on enintään 72 tuntia vanha negatiivinen koronavirustestitulos. Myös sairastetusta koronavirustaudista ja yhdestä rokoteannoksesta saa Suomessa toimivan koronapassin.

Kirjoittajat

Nimi Kristiina Mäkelä
Tehtävänimike Talous- ja hallintojohtaja
Puhelinnumero +358 44 7541 203
Sähköposti