Koronatiedote 24.11.21

Koronatiedote 24.11.21

24.11.2021

Kihniössä on yksi sairastunut erityksessä ja yksi altistunut karanteenissa. Parkanossa on kaksi sairastunutta eristyksessä ja yhdeksän altistunutta karanteenissa.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku on Pirkanmaalla nyt ennätyksellisen korkealla. Esimerkiksi 12–39-vuotiaissa rokottamattomissa luku on liki tuhat tartuntaa / 100 000 asukasta. Pirkanmaan koronaohjausryhmä suosittaa vahvasti maskin käyttöä kouluissa 6. luokasta ylöspäin sekä työpaikoilla lähityöhön. Työnantaja voi velvoittaa maskin käyttöön työpaikalla työturvallisuussyistä.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätöksellä yli 100 henkilön korkean riskin tilaisuuksia, joissa ei ole osoitettu omaa istumapaikkaa, ei voida Pirkanmaalla järjestää 24.11.–19.12.2021. Rajoitus koskee myös yhteislaulutilaisuuksia. Koronapassin avulla voi vapautua tästä rajoituksesta. Tilaisuuden järjestäjän tulee tehdä tartuntatautilain edellyttämä tartuntataudin torjuntasuunnitelma. Suunnitelmassa tulee olla maininta, että tilaisuuteen tultaessa edellytetään koronapassin esittämistä ja torjuntasuunnitelman tulee olla esillä tilaisuudessa. Kihniön kunta valmistelee koronapassin käyttöönottoa omissa tilaisuuksissaan.

Yhteistoiminta-alueella on rokotusaikoja hyvin saatavilla, ja Kihniön kunta suosittelee edelleen rokotteen ottamista. Kahdesti rokotetut saavat rokotepassin. Rokotepassin saa omakanta-palvelusta tai tulosteena Kihniön Terveysasemalta.

Kirjoittajat

Nimi Kristiina Mäkelä
Tehtävänimike Talous- ja hallintojohtaja
Puhelinnumero +358 44 7541 203
Sähköposti