Kihniössä kaksi koronakaranteenissa

Kihniössä kaksi koronakaranteenissa

5.10.2021 (Muokattu 5.10.2021)

Parkanossa on tällä hetkellä 23 sairastunutta eristyksessä ja noin 100 altistunutta asetettu karanteeniin. Kihniössä on kaksi altistunutta asetettu karanteeniin. Parkanossa korona leviää nyt vauhdilla lasten ja nuorten keskuudessa sekä heidän perheissään ja lähipiirissään. Parkanon yhtenäiskoulun ja lukion eri luokilla viikon aikana ilmennyt tartuntoja.

Suurin osa Pirkanmaalla sairastuneista on rokottamattomia. Vaikka taudille altistuneita täyden rokotesarjan saaneita ei määrätä karanteeniin, heidän on myös syytä noudattaa varovaisuutta. Tällä hetkellä kaikkien, myös kahdesti rokotettujen, tulee käyttää maskia ja noudattaa kaikkia annettuja turvaohjeita huolimatta valtakunnallisesta koronarajoitusten keventämisestä.

Eristykseen tai karanteeniin määrätyn on pysyttävä kotona. Mikäli tartuntatautilääkärin määräämää karanteenia tai eristystä ei noudata, voidaan se toteuttaa tahdosta riippumatta valvotuissa ja suljetuissa olosuhteissa.

Koska korona leviää alueella, tulee jokaisen mahdollisesti altistuneen – myös lapsen ja nuoren – sekä oireisen hakeutua testiin. Testiin voi hakeutua myös viikonlopun aikana.

Kihniöläisten ja parkanolaisten 12–15-vuotiaiden rokotekattavuus on huono. Rokottamattomia nuoria kehotetaan pikaisesti hankkimaan rokotus. Ylipäätään alle 40-vuotiaiden rokotekattavuus on huono. Rokotusaikoja on hyvin saatavissa.

Kirjoittajat

Nimi Kristiina Mäkelä
Tehtävänimike Talous- ja hallintojohtaja
Puhelinnumero +358 44 7541 203
Sähköposti