​Koronatilanne on heikentynyt Kihniössä nopeasti

​Koronatilanne on heikentynyt Kihniössä nopeasti

10.8.2021

Tällä hetkellä ns. deltavariantti leviää äärimmäisen herkästi jopa ulkona. Maskit ja turvavälit sekä testaaminen ovat nyt välttämättömiä tilanteen hallitsemiseksi. Työpaikoilla tulee noudattaa edelleen maskisuositusta, ja etätyösuositus on voimassa syyskuun loppuun. Rokote ei välttämättä suojaa varsinaiselta tartunnalta, joten myös rokotettujen tulee edelleen noudattaa maskisuositusta.

Koronarokotuksen voivat nyt varata tänä vuonna kaikki 12 vuotta täyttäneet. Rokotteen ottamista suositellaan jokaiselle alueen asukkaalle heti, kun se on mahdollista.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella voi järjestää korkeintaan 10 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa ja korkeintaan 50 henkilön tilaisuuksia rajatuissa ulkotiloissa. Myös tätä suurempia tilaisuuksia voi järjestää, jos tilaisuuden turvallisuus voidaan varmistaa noudattamalla THL:n ja OKM:n hygienia- ja turvallisuusohjetta. Määräys on voimassa 5.–29.8.2021. Määräys ei koske yksityisiä tilaisuuksia, mutta niissäkin tulisi noudattaa soveltuvin osin vastaavia toimia kuin julkisissa tilaisuuksissa.

Yksityistilaisuuksissa ja harrastustoiminnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota tilan kokoon, jotta turvavälit voidaan pitää. Tilaisuudet on järjestettävä turvaohjeita noudattaen. Erilaisissa tilaisuuksissa saapumis- ja lähtöajoista on hyvä pitää esimerkiksi vieraskirjaa, jotta mahdollisessa altistumistilanteessa altistuneet pystytään jäljittämään.


Kirjoittajat

Nimi Kristiina Mäkelä
Tehtävänimike Talous- ja hallintojohtaja
Puhelinnumero +358 44 7541 203
Sähköposti