Koronarokotukset etenevät 55–60 vuotiaisiin kuntalaisiin

Koronarokotukset etenevät 55–60 vuotiaisiin kuntalaisiin

10.5.2021

Tiedote löytyy täältä

MUISTAKAA KÄYTTÄÄ MASKEJA EDELLEEN VIELÄ ROKOTUKSEN JÄLKEEN!

Koronarokotukseen ensisijaisesti kotikunnassa eikä mökkipaikkakunnalla (PSHP:n tiedote 10.5.)

Koronarokotus tulee käydä ottamassa ensisijaisesti omassa kotikunnassa eikä mökkipaikkakunnalla. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ohjeistaa näin koko Suomea.

Rokotukset jaellaan kuntiin niiden asukasmäärän ja ikärakenteen mukaisesti, eikä jakelussa voida huomioida mökkiläisten osuutta. Jos mökkiläiset hakeutuvat mökkipaikkakunnan rokotuksiin, rokotesuunnittelu vaikeutuu ja kuntien varsinaisten asukkaiden rokottaminen voi hidastua.

Lähetti-RNA -rokotteiden annosväli edelleen 12 viikkoa

Suomessa käytössä olevien koronarokotteiden annosten väli on edelleen 12 viikkoa.

THL muistuttaa, että 12 viikon annosväli on erityisen tärkeä annettaessa lähetti-RNA -rokotteita (Pfizer-Biontech ja Moderna), sillä rokotteiden riittävyyttä joudutaan jatkuvasti arvioimaan tarkoin.

Jos lähetti-RNA-rokotteiden annosväli jostain syystä lyhentyy 12 viikon alle, valtakunnallinen ja alueellinen rokotussuunnittelu vaikeutuu. Tämä voi vaarantaa uusien rokotusten aloittamisen heillä, jotka saavat ensimmäisen annoksensa.

Lähetti-RNA-rokotteiden antoväliä ei voi lyhentää esimerkiksi ulkomaanmatkan takia, ellei kyse ole rokotuksen siirtämisestä vain muutamilla päivillä.

Annetut rokotusajat ovat sitovia

Koko väestön nopea rokottaminen on valtava haaste Pirkanmaan kunnille. Jotta kaikki saisivat mahdollisimman nopeasti rokotuksen, annetuista rokotusajoista on pidettävä kiinni. Rokotusajan voi perua ainoastaan pakottavasta syystä, kuten sairastumisen takia.



Kirjoittajat

Nimi Kristiina Mäkelä
Tehtävänimike Talous- ja hallintojohtaja
Puhelinnumero +358 44 7541 203
Sähköposti