Sivistys- ja hyvinvointilautakunta

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta 2021-2025

25.6.2024

#5306

Tila

Julkaistu
Kokousnumero 9/2024
Kokouspäivä 25.6.2024
Kokouksen alkuaika 18:00
Kokouksen päättymisaika 18:15
Kokouspaikka Kunnanviraston kokoushuone
Pöytäkirjan tarkastus
Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Kyllä
Tarkastuspäivä 26.6.2024
Pöytäkirja yleisesti nähtävänä
Paikka Kihniö
Aika 27.6.2024
Allekirjoittajan nimi Jenni Vehmasto
Allekirjoittajan titteli Toimistosihteeri
§ 59 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
Päätösehdotus

Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Merkitään kokoukseen osallistujat.

Päätöksen lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Merkittiin osallistujat.

§ 60 Pöytäkirjan tarkastajien valinta
Päätösehdotus

Valitaan kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Tarkastusvuorossa sovitun käytännön mukaisesti ovat Antti Kivioja ja Mikael Koivukoski. Pöytäkirja tarkastetaan 26.6. ja pidetään nähtävänä 27.6.2024 - kunnan tietoverkossa.

Päätös Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti.
Päätöksen lisätiedot

Pöytäkirjantarkastajaksi Mikael Koivukosken tilalle valittiin Paavo Kohtala.

§ 61 Määräraha- ja organisaatiomuutos sivistys- ja hyvinvointilautakunnan alaisiin siivouksen tukipalveluihin

Sivistys- ja tekninen toimi on syksyllä 2023 teettänyt kunnan siivoustyön mitoituksen, jonka mukaan koko kunnan tasolla siivouspalvelujen järjestämisessä on kehityspotentiaalia. Kunnan toiminnallisten kiinteistöjen ja asuinrivitalojen saunatilojen vuotuinen henkilömitoitus on 3,5 htv, sisältäen ylläpito- ja perussiivouksen.

Kihniön kunnassa kiinteistöjen siivouspalvelut tuotetaan omana palveluntuotantona. Nykyisellään siistijöitä toimii sivistystoimessa neljä henkilöä ja teknisellä yksi osa-aikainen henkilö, yhteensä 4,5 htv. Kehittämisen kannalta siivouspalvelujen keskittäminen on keskeistä, jolloin prosessit ja resurssit on helpommin optimoitavissa. Useat siivouspalveluja itse järjestävät kunnat tuottavat siivouspalvelut teknisenä tukipalveluna, joka tavanomaisimmin on organisoitu teknisen toimen kustannuspaikalle.

Helmikuussa 2024 valmistui Kihniön kunnan teknisen sektorin palvelutuotannon orga-nisointi ja toimintamalliselvitys. Suositusten mukaan teknisten palvelujen suorituksen johtamista tulee kehittää siten, että siivous- ja laitosmiespalveluihin osoitetaan työn-johtoresurssia. Kehittämiseen liittyy se, että siivouspalvelut siirretään sivistystoimelta teknisen toimen tukipalveluksi.

Siivouspalvelujen organisaatiomuutos on paitsi kunnan kehitystyötä, myös osa kunnan talouden sopeuttamistyötä. Organisaatiomuutoksella saavutetaan vähintään kustan-nusneutraali ratkaisu. Kustannustehokkuuden lisäksi muutoksella tavoitellaan palvelu-tuotannon tarpeenmukaisuutta, joustavuutta sekä edistetään työhyvinvointia.

Organisaatiomuutos kustannusvaikutuksineen on esitetty talouden sopeuttamistyöryhmälle osana kunnan säästötoimenpiteitä. Muutoksen myötä ei tule lomautuksia tai irtisanomisia, vaan henkilöstöjärjestelyt hoidetaan määräaikaisuus- ja eläkejärjestelyin.

Työnantaja on neuvotellut henkilöstön kanssa toiminnan muutoksista johtuvista henkilöstövaikutuksista ja töiden järjestelyistä, jotka eivät johda työntekijöiden irtisanomiseen, lomauttamiseen tai osa-aikaistamiseen. Vaikka käsiteltävässä asiassa ei aiheudu yhteistoimintalain 4 §:n 1 momentin 4 kohdassa tarkoitettuja toimenpiteitä, asiasta on käyty neuvottelu siivouspalvelujen työntekijöiden kanssa. Lisäksi asia on käsitelty myös yhteistyösuojelutoimikunnassa.

Siistijöiden esihenkilö on 1.8.2024 alkaen tekninen johtaja.

Kuluvan vuoden talousarvioon tehdään määrärahamuutos, jossa sivistys- ja hyvinvointilautakunnan alaisen siivous ja puhtaanapito tukipalvelun jäljellä oleva määräraha siirretään vastaavalle teknisen lautakunnan uudelle kustannuspaikalle.

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta tekee tarkemman määrärahamuutosesityksen syksyn valtuustoon määrärahakehityksen selvittyä 1.8.2024 tilanteen mukaan.

Valmistelija talous- ja hallintojohtaja

Päätösehdotus

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta:

  • hyväksyy organisaatiomuutoksen sivistys- ja hyvinvointilautakunnan alaisen siivous- ja puhtaanapitotukipalvelun siirtymisestä teknisen lautakunnan alaisuuteen 1.8.2024 alkaen.
  • tekee tarkemman määrärahamuutosesityksen valtuustolle kustannusten selvittyä 1.8.2024 tilanteen mukaan.
Päätös Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti.
Tiedoksi Taloustoimisto, tekninen lautakunta
§ 62 Suomen kielen ja kirjallisuuden lehtorin virka Kihniön yhtenäiskoulussa

Kihniön yhtenäiskoulun lehtori irtisanoutui suomen kielen ja kirjallisuuden lehtorin virasta 01.08.2024 lukien. Sivistys- ja hyvinvointilautakunta myönsi eron kokouksessaan 05.06.2024.

Sivistyslautakunta päätti kokouksessaan 05.06.2024 laittaa viran auki 01.08.2024 alkaen toistaiseksi niin, että viran viimeinen hakupäivä on 21.06.2024. Haku päättyy klo 15.

Virka oli auki kunnan verkkosivuilla ja TE-palvelujen sivuilla.

Vakinaiseen virkaan valittavan henkilön tulee olla muodollisesti pätevä viran täyttöhetkellä. Hakuasiakirjat ovat näkyvillä kokouksessa ja ne arkistoidaan sivistystoimistoon.

Virkaa täytettäessä otetaan huomioon tasa-arvolain säädökset ja kunnallisen viranhaltijalain palvelusuhdeturvasta annetun lain 12 §:n syrjintäkielto sekä perustuslaissa säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin.

Kihniön kunnan hallintosäännön mukaan sivistyslautakunta päättää vakinaisten opettajien valitsemisesta ja sivistystoimenjohtaja päättää muun henkilöstön valinnasta.

Päätösehdotus

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta päättää valita Kihniön yhtenäiskoulun suomen kielen ja kirjallisuuden lehtorin virkaan filosofian ja yhteiskuntatieteiden maisterin (FM ja YTM) Heini Kyllösen.

Heini Kyllösen valinnan perusteena on kokonaisarviointi, jossa on huomioitu kelpoisuusehdot, koulutus, työkokemus, haastattelu ja yleiset virkamiehen nimitysperusteet.

Virkaa täytettäessä otetaan huomioon tasa-arvolain säädökset ja kunnallisen viranhaltijalain palvelussuhdeturvasta annetun lain 12 §:n syrjintäkielto sekä perustuslaissa säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin.

Virkavaali on ehdollinen, kunnes valittu on viimeistään 30 päivän kuluttua valitsemispäätöksestä tiedon saatuaan esittänyt hyväksyttävän todistuksen terveydentilastaan sekä lasten kanssa työskentelevien rikostausta selvittämisestä annetun lain (504/2002) mukaisen rikosrekisteriotteen. Virassa noudatetaan (4) kuukauden koeaikaa. Määräaikaan mennessä ei saapunut muita hakemuksia.

Heini Kyllösen kieltäytymisen varalta sivistyslautakunta valtuuttaa rehtori Tarja Männikkö-Tarsian avaamaan viran määräaikaisena, jolloin huomioidaan myös epäpätevät hakijat

Päätös Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti.
Tiedoksi Valittu, palkkatoimisto
Lataa pdf

Henkilöt

Henkilöt
Törmä Leila Puheenjohtaja
Nevanperä Mikko Varapuheenjohtaja
Liukku Petri Esittelijä
Kunnanjohtaja
Liukku Petri Pöytäkirjanpitäjä
Kivioja Antti Tarkastajat
Kohtala Paavo Tarkastajat
Haapamäki Arsi Osallistujat
Kaikkonen Sirpa Osallistujat
Kivioja Antti Osallistujat
Malin Marketta Osallistujat
Toroskainen Maarit Osallistujat
Kohtala Paavo Varajäsenet
Männikkö-Tarsia Tarja Muu osallistujat
Yhtenäiskoulun rehtori