Liikuntareitit

Liikuntareitit

Pyhäniemi-Käskyvuori liikuntareitti

Reitin kokonaispituus: 42 kilometriä
Valaistus: Osa reitistä valaistu.
Reitti: Lähtöpaikka Kankarinjärven rannalta Pyhäniemen lomakylä-Kihniön kirkonkylä-Puumilan Taitotalo-kylä- ja metsämaisema-alue-Erämaja-Teerinevan soidensuojelualue-päätepiste Käskyvuori.

WC
: Käskyvuori (maksuton)
Laavu: Käskyvuori (polttopuut, maksuton)

Kartat: Liikuntareitin kartta ja välimatkamerkinnöillä sama kartta.

Hyödynnä Pyhäniemi-Käskyvuori liikuntareitti ympärivuotiseen liikuntaan. Se soveltuu talvella hiihtämiseen ja kesällä patikointiin. Käskyvuoren laelta näkyy kauas Pohjanmaan suuntaan. Tämä 21 kilometrin liikuntareitti soveltuu kesällä patikointiin ja talvella sekä murtomaa- että luisteluhiihtoon. Reitti lähtee Pyhäniemen lomakylästä ja päättyy Käskyvuorelle Pohjois-Kihniöön Jalasjärven rajalle.

Maastoliikuntareitti

Pyhäniemi - Käskyvuori maastoliikuntareitti kuuluu Pohjois - Pirkanmaan reitistöön. Maastoliikuntareitti kulkee Pyhäniemeltä Käskyvuorelle. Pituutta reitillä on 21 km.

Valaistu

Valaistua reittiä on 4,6 km Pyhäniemestä kunnan keskustaan. Maastoliikuntareitti on tarkoitettu ympärivuotiseen käyttöön - kesällä kävellen tai pyöräillen ja talvella hiihtäen, joko perinteistä- tai luistelutyyliä käyttäen.

Nauti erämaamaisemista

Reitti kulkee erämaa-alueiden halki sivuten Teerinevan soidensuojelualuetta. Luonnon ystävälle reitistön varrella on hohtoa ja luonnon rauhaa.

Matka Pyhäniemeltä - Käskyvuorelle ja takaisin (42 km) täyttää kovemmankin lenkkeilijän vaatimukset. Lyhyempiä lenkkejä varten voi käydä esimerkiksi Pyhäniemestä Pururadan ympäri ja takaisin, lähteä liikkeelle Kihniön keskustasta tai Erämajalta. Matkan varrella on laavuja, joista löytyy polttopuita. Laavut löytyvät Annalanvuorelta (keskustan ja Erämajan välissä), Erämajalta (jossa myös huussi), Toivosen laavu (muutama kilometri ennen Käskyvuorta) sekä Käskyvuoresta.

Käskyvuoressa, reitin toisessa päätepisteessä on suuri laavu ja n. 50 hengen taukopaikka tulisijoineen. Taukopaikalla on ilmainen jätehuolto, polttopuut ja WC-tilat. Käskyvuori on sopiva retkikohde esim. perheille, ryhmille tai juuri Sinulle. Tervetuloa laduille, mitkä pidämme hyvässä kunnossa koko talven.

Suosittelemme liikunnan riemun yhdistämistä esim. arkisiin kokouksiin tai koulutustilaisuuksiin.

Lisätiedot: Kihniön matkailu

Alkkianvuori

Lähellä Kihniötä on myös Alkkianvuoren patikointimaastot. Sopii päiväretkikohteeksi. Maasto on osin jyrkkäpiirteistä ja kivikkoista.

Lisätiedot: Luontoon.fi/Alkkianvuori

Seitseminen

Seitsemisen kansallispuistossa Kurussa on hyvin merkityt reitit. Se on oiva kohde päiväretkeilyyn ja muutaman päivän vaelluksiin.

Lisätiedot: Luontoon.fi/Seitseminen

Liitteet