Paikka | Kihniön kunnan nettisivut |
---|---|
Aika | 7.4.2021 |
Allekirjoittajan nimi | Amalia Yli-Kärkelä |
Allekirjoittajan titteli | puheenjohtaja |
Kokous on laillinen ja päätösvaltainen mikäli 1/3 osaa jäsenistä on paikalla.
Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Merkitään kokoukseen osallistujat.
Valitaan pöytäkirjantarkastaja. Tarkastusvuorossa sovitun käytännön mukaisesti Vili Virtanen. Pöytäkirja tarkastetaan 7.4.2021 ja pidetään nähtävänä 7.4.2021 kunnan tietoverkossa.
Nuorisovaltuuston jäsenenä voi olla kihniöläinen tai Kihniöllä asuva henkilö. Nuorisovaltuuston jäsen Jarkko Kärki on toimittanut eropyynnön nuorisovaltuustosta paikkakunnalta pois muuton vuoksi.
Nuorisovaltuusto voi toimintasääntönsä mukaan kesken kauden vaihtaa jäseniään tai valita pois jääneiden tilalle uuden jäsenen.
Myönnetään ero Jarkko Kärjelle. Päätetään, valita tilalle uudeksi jäseneksi Minka Yli-Kärkelä.
Nuorisovaltuustossa voi toimia kihniöläinen tai Kihniöllä asuva henkilö. Jemina Yli-Lankoski on toimittanut eroanomuksen paikkakunnalta pois muuton vuoksi. Samalla nuorisovaltuuston tulee valita uusi puheenjohtaja Jemina Yli-Lankosken tilalle sekä mahdollisesti uusi varapuheenjohtaja.
Myönnetään ero Jemina Yli-Lankoskelle. Nuorisovaltuusto valitsee uuden puheenjohtajan ja tarvittaessa uuden varapuheenjohtajan.
Myönnetään ero Jemina Yli- Lankoskelle. Puheenjohtajaksi valitaan Amalia Yli-Kärkelä ja varapuheenjohtajaksi Emilia Kärkelä.
Kihniö- Parkano alueelle ollaan laatimassa lakisääteistä suunnitelmaa ennaltaehkäisevään päihde- ja mielenterveystyöhön. Tähän liittyen kokouksessa esitellään aihetta ja pyydetään nuorisovaltuustoa kommentoimaan minkälaisia mielenterveys- ja päihdepalveluita, toimintaa ja ohjelmaa tulisi olla tarjolla ja miten sitä tulisi kehittää.
Nuorisovaltuusto keskustelee asiasta ja antaa tarvittavan lausunnon omista kommenteistaan.
Nuorisovaltuusto toivoo, että lasten - ja nuorten matalan kynnyksen mielenterveyspalvelut, kuten psykiatrinen sairaanhoitaja ovat nopeasti ja helposti saatavilla aina tarvittaessa. Koulupsykologin palvelut, ennaltaehkäisevä toiminta oppilaitoksissa sekä hoidollinen työ on tärkeä pystyä järjestämään nopeasti ja joustavasti sekä häiriöttömästi. Hoidollisen työn keskittyminen ja riippuvaisuus yksittäisestä työntekijästä on aina haavoittuvainen.
Palveluissa olisi myös hyvä muistaa monipuolisuus ja lapsen - ja nuoren tilanteeseen sopivat menetelmät. Myös etäpalvelut nähdään varteenotettavana vaihtoehtona.
Nuorten päihteidenkäytön ennaltaehkäisyssä nähdään tärkeänä se, että nuorille järjestetään riittävästi muuta vaihtoehtoista yhteistä tekemistä. Harrastukset, nuorisotilatoiminta ja muu vastaava nähdään tärkeänä ja toivotaan otettavan huomioon psykiatrian puolen tai kolmannen sektorin ennaltaehkäisevänä työmuotona.
Keskustellaan muista esille tulevista asioista.
Käydään tarvittava keskustelu.
Käytiin läpi lautakuntien kuulumisia.
Koulun wilma-käytännöt ja merkinnät puhuttivat ja erityisesti koulun rangaistuskäytännöt. Tästä Nuva ohjaaja voi viedä viestiä koulun johdolle.
Lisäksi käytiin keskustelua etäopetuksesta ja sen vaikutuksista.
Keskustelua nuorisovaltuuston teettämästä Pyhäniemen kehittämishankkeen kyselystä.
Kouluruokakyselyn toteuttamisesta keskustelu.