Muksula

Ryhmäperhepäiväkoti Muksula
Kettukalliontie 5 A 3
39820 KIHNIÖ 
Puh. (03) 444 1256 

Gsm 044 754 1234                                                                                                                                                   


Muksulassa toimii kolme vakinaista työntekijää, hoitopaikkoja on 12.


Muksulan toimintaympäristö:


Muksula toimii 3 h+k huoneistossa. Huoneisto on valoisa, viihtyisä, kodinomainen ja sisustettu sekä kalustettu lasten tarpeet huomioon ottaen.

Muksulan lapset ja hoitajat ulkoilevat Vekkulin ja Nalletuvan leikkipuistoissa ja tekevät retkiä myös Luodon leikkipuistoon sekä OP:n perhepuistoon. Muksulan ryhmällä on liikuntasalivuoro Kettukallion koululla torstaisin klo 10-11. Kirjaston palvelut ovat  lähellä ja sieltä käydään lainaamassa kirjoja säännöllisesti. Muksulasta on lyhyt ja turvallinen matka esikouluun.Muksulan toiminta:


Muksulan toiminta perustuu varhaiskasvatussuunnitelmaan ja viikkosuunnitelmassa on lasten toiveet otettu huomioon. Lasta ohjataan toimimaan ryhmässä, ottamaan toiset huomioon, mutta lapselle annetaan mahdollisuus myös omaan rauhaan vetäytymiseen. Hoitaja on aina lähella lasta, hänellä on aikaa kuunnella lasta ja ottaa lapsi syliin hänen sitä halutessa. Muksulassa muun muassa leikitään, luetaan satuja, pelataan, leivotaan, liikutaan ja ulkoillaan. Lapset piirtelevät päivittäin ja lasten kanssa askarrellaan ja harjoitellaan ikätasoisten tehtävien tekemistä. Lapsilähtöisen leikin ja toiminnan lisäksi ohjatut tuokiot tuovat vaihtelua hoitopäiviin. Toiminnan suunnittelussa otetaan huomioon eri teemat ja vuodenajat. Lasten kanssa tehdään pieniä retkiä lähiympäristöön, esimerkiksi syksyllä marjaretkiä.